Hitta vänner

med oss på Kompis Sverige! Vänskap är en viktig del av livet. Vi på Kompis Sverige har sedan 2013 matchat ihop nästan 17 000 kompisar genom Kompisprogrammet. Vi kopplar samman människor med olika bakgrund och jobbar för att skapa ett mer inkluderande samhälle där människor möter och lär sig av varandra.
Hitta vänner med kompis sverige

Berätta mer!

Det är inte alltid lätt att hitta nya vänner! I Kompisprogrammet kompismatchar vi en person som är ny i Sverige med någon som är född eller har bott här länge. Vi baserar matchningen på bland annat intressen och var ni bor. Tillsammans bestämmer ni hur ofta och på vilket sätt ni vill träffas. Ni kan till exempel anmäla er till en av våra gratis aktiviteter eller hitta på någonting helt själva. Vår förhoppning är helt enkelt att ni ska lära er mycket av varandra. Många av våra kompisar blir nära vänner och fortsätter att umgås långt efter första träffen.

Genom att bli kompis får du som etablerad svensk chansen att lära känna människor från olika delar av världen och lära dig mer om andra kulturer. Som ny svensk ger kompisskapet dig en chans att genom vardagliga samtal med din kompis öva din svenska på ett enkelt och avslappnat sätt. Ni båda får en möjlighet att utvidga ert kontaktnät och lära er nya saker både om er själva och världen.

Redo att bli kompis?

Anmäl dig här