Vad roligt att du vill bli kompis! Du anmäler dig genom att svara på några frågor. När vi hittat en kompis får ni ett sms och ett mejl så att ni kan kontakta varandra för att bestämma när ni ska träffas eller höras första gången. Vill du veta mer innan du anmäler dig? Läs mer nedan.

Men hur funkar det då?

Matchning

Vi matchar en etablerad svensk med en ny svensk baserat på bland annat intressen och var ni bor. Du får ett sms och ett mail med information om din kompis och hur ni kan kontakta varandra.

Kompisträff

Vi rekommenderar er att ta en första kontakt så snart som möjligt så att ni kommer igång och lär känna varandra. Prata gärna med varandra om hur ofta ni kan träffas eller ha kontakt så att ni har liknande förväntningar.

Resan

Vi följer er under sex månader och stämmer löpande av hur det går. Om något inte känns bra ger vi gärna råd och tips. Vi kan också göra en ny matchning.

Fortsättning följer

Efter sex månader uppger 7 av 10 kompisar att de vill fortsätta ha kontakt. Många av de vi matchat genom åren har blivit nära vänner och fortsätter att träffas flera år efter att vi matchat dem.

Tips och fakta om att bli kompis

Nästan bestämt dig men lite lite osäker?

Bara lugn, Kompis Sverige har sedan starten 2013 matchat fler än 19 000 kompisar.

Vi matchar personer som är nya i Sverige med personer som är etablerade. När vi matchar utgår vi bland annat från kön, ålder, intressen, familjesituation, yrkesbakgrund eller annat som du tycker är viktigt.

Hur ofta ska vi ha kontakt?
Vi rekommenderar att ni försöker ha kontakt ungefär en gång i veckan eller varannan vecka om det fungerar för båda. Av erfarenhet vet vi att de deltagare som har regelbunden kontakt är de om får ut mest av sin kompisrelation.

Vi följer er under sex månader, så vi vill gärna att ni försöker träffas och ha kontakt regelbundet under denna period. 7 av 10 kompisar uppger efter sex månader att de vill fortsätta träffas och många har blivit vänner för livet.

Om någon av er inte kan eller vill fortsätta träffas så vill vi att ni meddelar oss så att vi kan hitta en ny matchning om någon av er vill det. Maila till kompis@kompissverige.se

Hur gammal måste jag vara?
Du måste vara minst 18 år för att anmäla dig. 

Vad händer om någon av oss inte kan ses mer?
Ibland förändras saker i ens liv som gör att man inte kan fortsätta. Vi försöker alltid hjälpa till så gott vi kan och kan försöka hitta en ny kompis om någon av er vill det.

Ännu fler frågor? Inga problem. Vi har samlat mängder av svar på era funderingar i vår FAQ – Frågor & Svar.

Redo att bli kompis?

Anmäl dig här