Vad roligt att du vill bli kompis!

Du anmäler dig genom att svara på några frågor nedan. När vi hittat en kompis får ni ett sms och ett mail så att ni kan kontakta varandra för att
bestämma när ni ska träffas eller höras första gången.
Vi rekommenderar att ni försöker ha kontakt ungefär en gång i veckan eller varannan vecka om det fungerar för båda. Av erfarenhet vet vi att de deltagare som har regelbunden kontakt är de om får ut mest av sin kompisrelation.
Vi följer er löpande under sex månader för att se hur det går för er och ge stöd om det behövs.

 

SÅ FUNKAR DET

1. MATCHNING

Vi matchar en etablerad svensk med en ny svensk baserat på bland annat intressen och var ni bor. Du får ett sms och ett mail med information om din kompis och hur ni kan kontakta varandra.

2. KOMPISTRÄFF

Vi rekommenderar er att ta en första kontakt så snart som möjligt så att ni kommer igång och lär känna varandra. Om ni inte kan träffas i verkligheten går det bra att höras på telefon eller videosamtal. Det är viktigt att ni pratar med varandra om hur ofta ni kan träffas eller ha kontakt så att ni har liknande förväntningar.

3. RESAN

Vi följer er under sex månader och stämmer löpande av hur det går. Vi rekommenderar att ni lägger lite extra tid i början för att lära känna varandra. Om ni har möjlighet att ha kontakt någon gång i vecka och träffas någon gång i månaden är det bra. Ett telefon- eller videosamtal eller några sms kan man nästan alltid hitta tid för.

Om något inte känns bra ger vi gärna råd och tips. Vi kan också göra en ny matchning.

4. FORTSÄTTNING

Efter sex månader uppger 7 av 10 kompisar att de vill fortsätta ha kontakt. Många av de vi matchat genom åren har blivit nära vänner och fortsätter att träffas flera år efter att vi matchat dem.