Press & Nyheter
02 oktober 2023

Kompis Sverige utvidgar sina museisamarbeten

Kompis Sverige utvidgar sina museisamarbeten
Nu lanserar Kompis Sverige tillsammans med ett tiotal museer runt om i Sverige deras utvidgade samarbete för att tillgängliggöra den svenska kulturen och historien för fler. Matchade kompispar erbjuds därför hos dessa museer helt fri entré när de går dit tillsammans med sin kompis.

Museer är naturliga mötesplatser. De utbildar, förenar och sammanför människor över hela Sverige. Museer är viktiga för den enskilda individen och betydelsefulla för hela samhället. De samlar människor med olika bakgrund i ett gemensamt rum och skapar dialog och en känsla av tillhörighet.

Att skapa ett inkluderande samhälle är ingenting man gör helt på egen hand. Därför har Kompis Sverige krokat arm med museer runt om i Sverige som delar deras vision om att inkludering är viktigare än någonsin. Tillsammans vill de skapa ännu fler möten och tillgängliggöra Museisverige för fler.

De museer som ger Kompis Sveriges matchade kompispar gratis entré är: ABBA The Museum, Hallwylska museet, Nordiska museet, Prins Eugens Waldemarsudde, Scenkonstmuseet, Strindbergsmuseet, Sven-Harrys konstmuseum, Sveriges Fängelsemuseum, Teknikens hus & Vrak Museum of Wrecks.

Redo att bli kompis?

Anmäl dig här