STOCKHOLM

AKTIVETETER FÖR ALLA

Här uppdaterar vi med roliga aktiviteter som vi anordnar i Stockholms län. Aktiviteterna är alltid gratis, men du måste anmäla dig för att vara säker på att få plats.

december

fre09dec18:3021:00Klassisk musik i Berwaldhallen18:30 - 21:00 Utanför Berwaldhallen

sön11dec10:4512:30Nordiska museet - visning och skapande10:45 - 12:30 Utanför Nordiska Museet på Djurgården

tor15dec14:5016:00INTERNATIONELL FIKA OCH SPRÅKCAFÉ14:50 - 16:00 Hallunda tunnelbanestation, biljetthallen

mån19dec17:0020:00JUL FÖR ALLA17:00 - 20:00 QUALITY HOTEL GLOBE

tor22dec18:3021:00Klassisk musik på Konserthuset18:30 - 21:00 Konserthusets trappa mot Hötorget, närmaste tunnelbanestation Hötorget

AKTIVITETER FÖR MATCHADE KOMPISPAR

Genom våra generösa samarbetspartners får du som är matchad med en kompis möjlighet att gå på en mängd olika museer och andra aktiviteter helt gratis när du går tillsammans med din Kompis Sverige-kompis. Om det är fler som följer med behöver de köpa biljett själva.

Säg till i entrén/biljettkassan att ni är kompismatchade genom Kompis Sverige 

ABBA The museum som ligger på Djurgården i Stockholm är inget vanligt museum. Utöver att titta på ABBAs original scenkläder, guldskivor och andra spännande ABBA-relaterade föremål, får man som besökare testa att stå på scen som ABBA gjorde och sjunga i den välkända Polarstudion.

På Strindbergsmuseet, på krönet av Drottninggatan, kan ni känna Strindbergs närvaro i hans bevarade och trerummare. Se sovrummet med balkongen där han uppvaktades av arbetarrörelsen, den vackra jugendsalongen där han samlade sina Beethovengubbar för mat och musik och hans arbetsrum, där han med diktarlust och oförminskad skaparkraft, trots svår sjukdom, skrev sina sista litterära verk för hand i fotogenlampans sken. 

Nordiska museet berättar om hur människor i Norden bott, ätit, klätt sig och firat sina traditioner från 1500-talet och framåt. Museet grundades av Artur Hazelius år 1873. Nordiska museet ligger på Djurgården i Stockholm.

Sven-Harrys konstmuseum ligger i Vasaparken och är en naturlig mötesplats för stockholmarna. På Sven-Harrys får ni ta del av spännande utställningar med samtida såväl som klassisk konst, samt en förstklassig samling av svensk sekelskifteskonst. Missa inte skulpturparken på takterrassen! 

Carl Milles (1875 – 1955) är Sveriges mest berömda skulptör. Hans skulpturer finns inte bara i Sverige utan över hela världen, och finns representerade i nästan alla världsdelar. På Millesgården som tidigare var Carls Milles hem, kan man se fler av hans skulpturer och det vackra konstnärshemmet. Millesgården ligger högt ovanför Värtan på Lidingö i Stockholm.

Vilka var egentligen vikingarna och hur kommer det sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen?  På The Viking Museum på Djurgården i Stockholm möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Du får träffa Leifur, en återskapad vikingatida människa med spännande historier att berätta. Du förfasas över vikingarnas brutala plundringar, upplever det hårda livet på havet och känner lukten av tjära och torkad fisk. Missa inte att prova vikingahjälmen och känn svärdets tyngd i handen. Här upptäcker du också vardagslivets mödor, runornas fascinerande värld och den spännande nordiska mytologin. Missa inte åkturen Ragnfrids saga när ni besöker museet, en äventyrsfärd 1000 år tillbaka i tiden.