Ett samarbete för finansiell hälsa och inkludering

Pengar & fika

Vi vill att människor som har flyttat till Sverige ska få möjligheten att etablera sin ekonomi här och skaffa sig den finansiella kunskap som behövs för att känna självständighet i vardagen – både nu och i framtiden.

Pengar & fika är ett samarbete för finansiell hälsa och inkludering där vi kombinerar Swedbanks folkbildande roll och ekonomiska kunskap med Kompis Sveriges mångåriga erfarenhet av att nå och inkludera utrikesfödda. Under 2024 besöker vi 15 orter över hela Sverige för att tillgängliggöra utbildning i privatekonomi för människor som är nya i Sverige.

I trevlig miljö håller vi utbildning och samtal med deltagare från världens alla hörn. Syftet är att alla som vill ska få chansen att träffas under lättsamma former, fika och lära sig mer om privatekonomi på enkel svenska. Under kvällarna berör vi bland annat hur man gör en budget, hur man kan lägga upp sitt sparande, vilka försäkringar man behöver och hur pensionen fungerar. Pengar & fika är inkluderande och inspirerande möten som skapar nya nätverk, ökar kunskapen och stärker den finansiella hälsan.

Har du frågor eller vill du veta mer om Pengar & fika? Hör av dig till projektledare Moa Kiander Lundberg: moa.kiander@kompissverige.se

 

Datum & orter

Hit kommer Pengar & fika under 2024:

  • Stockholm 11/4 och 25/4
  • Uppsala 7/5 och 21/5
  • Göteborg 14/5 och 30/5
  • Malmö 4/6 och 18/6
  • … fler orter och datum kommer! 

Anmälan till varje ort öppnar några veckor innan tillfället äger rum. Då hittar du anmälan här.

Pengar & fika är ett samarbete mellan Kompis Sverige och Swedbank.

Redo att bli kompis?

Anmäl dig här