Mat har en unik förmåga att förena människor och kulturer. Med stöd av ICA Stiftelsen och i samarbete med lokala ICA-handlare över hela Sverige driver Kompis Sverige projektet Matiga möten.

Hur fungerar det?

Matiga möten tar fasta på matens roll i våra liv, som källa till glädje och nya upptäckter, och utgår från matens speciella förmåga att naturligt få oss människor att omfamna varandras kulturer.

Träffarna ger deltagarna möjlighet att utbyta kunskap och erfarenheter, med maten i fokus. Som deltagare får du träffa nya människor, kanske med en helt annan bakgrund och erfarenhet än din egen, laga mat, samtala och umgås under lättsamma former. Målsättningen är att öka deltagarnas förståelse för varandra och känsla av tillhörighet till lokalsamhället.

Konceptet bygger på att en grupp på 20-25 personer träffas vid minst två tillfällen. Gruppen består av en blandning av nya och etablerade svenskar som alla bor på samma ort.

Boka plats på kommande Matiga möten

Du hittar kommande Matiga möten-träffar på vår aktivitetssida. Saknar du din ICA-butik bland dessa? Tipsa dem gärna om att ta kontakt med oss på Kompis Sverige så försöker vi få ihop en träff även på din ort.

Är du ICA-handlare och vill engagera dig? Eller har du frågor om projektet? Hör av dig till projektledare Moa: moa.kiander@kompissverige.se

Med stöd av

Redo att bli kompis?

Anmäl dig här