PRAKTIK

Kompis Sverige är en ideell organisation som jobbar för att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar. Detta gör vi genom kompismatchningar, sociala aktiviteter och workshops. Sedan starten 2013 har över 10 000 människor fått nya vänner genom vårt arbete. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till ett samhälle där alla deltar på samma villkor och känner tillit till varandra. 

Profilen vi söker
Du ska ha ett stort intresse för samhällsutveckling i allmänhet och integrationsfrågor i synnerhet. Du älskar att jobba med människor, har god social kompetens, tycker om att prata inför människor, är självständig och initiativrik. Du är en person som uppskattar att ha varierande arbetsuppgifter och att jobba i ett högt tempo.  

Det är även värdefullt om du har goda kunskaper i engelska och gärna ett tredje språk t.ex. arabiska, farsi, dari eller tigrinja. 

Krav: 

  • Inskriven på universitet
  • Att du får någon form av ersättning t.ex. CSN

Dina arbetsuppgifter: 

  • Koordinera kring våra sociala aktiviteter och samverka med våra volontärer 
  • Rekrytera, intervjua och matcha nya deltagare 
  • Löpande ha kontakt med deltagare och följa upp deltagare som fått kompisar 
  • Leda och stötta vid gruppaktiviteter tillsammans med samarbetspartners 
  • Administrativa uppgifter, t.ex. registrering av deltagare, utvärderingar etc 

När, var och hur länge?
Heltid fr.o.m. 17 januari 2022 –  5 juni 2022. De exakta datumen för praktikperioden kan diskuteras. Praktiken är förlagd till vårt kontor på Södermalm i Stockholm men med regelbundna besök i Kompis Sveriges samarbetskommuner i Stockholmsområdet. Även enstaka resa utanför Stockholm kan förekomma. Beroende på coronapandemin kan delar av praktiken göras hemifrån, men viktigt att du kan bo i Stockholm under praktikperioden.

Vad innebär praktiken?
Vi erbjuder en meningsfull praktikplats med kunniga kollegor som stöd. Du kommer få möjlighet att arbeta med en av vår tids viktigaste frågor. Under praktikperioden kommer du att få en mycket god insyn i integrationsarbete på gräsrotsnivå och en större inblick i verksamhetsutveckling och integrationsfrågor. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning.  

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till elina.blomberg@kompissverige.se senast 29 oktober . Ange ”Praktikant våren 2022” i ämnesraden och på ansökan. Ansökningar behandlas löpande. Vi ser fram emot din ansökan! 

Vid frågor kontakta:
elina.blomberg@kompissverige.se
070 770 10 75