Praktikant till integrationsfrämjande verksamhet hösten 2024  

Kompis Sverige är Sveriges ledande aktör inom integration som arbetar för att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar. Detta gör vi genom kompismatchningar, sociala aktiviteter och workshops. Sedan starten 2013 har över 30 000 människor fått nya vänner genom vårt arbete. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till ett samhälle där alla deltar på samma villkor och känner tillit till varandra .

För att vara rätt person tror vi att du:

Har ett stort intresse för samhällsutveckling, särskilt för frågor som handlar om integration. Du älskar att jobba med människor, är social, tycker om att prata med och inför människor, är självständig och initiativrik. Du är en person som uppskattar att ha varierande arbetsuppgifter och jobba tillsammans med andra. Det är meriterande om du har goda kunskaper i ett tredje språk, utöver svenska och engelska.  

Kriterier för att söka:

  • Inskriven på universitet 
  • Att du får någon form av ersättning t.ex. CSN 

Dina arbetsuppgifter

En stor del av ditt arbete kommer vara att möta och samtala med våra deltagare i en av de kommuner vi samarbetar med. Du kommer också koordinera och delta på olika sociala aktiviteter, rekrytera deltagare, hålla i presentationer och få möjlighet att bidra med idéer kring hur vi kan utveckla verksamheten. Detta kombineras med mer administrativa uppgifter som att registrera och följa upp kompisar i vår databas.    

När, var och hur länge?

Praktiken genomförs på heltid under höstterminen 2024 och är ca 20 veckor lång. Exakt längd på praktiken samt start- och slutdatum är flexibelt och bestäms tillsammans med oss. Du utgår från Kompis Sveriges kansli på Södermalm i Stockholm, men kommer förlägga en stor del av din tid ute i Kompis Sveriges samarbetskommuner i Stockholmsområdet. Kvälls- och helgarbete förekommer med viss regelbundenhet, självklart kompas denna tid ut. Enstaka resor utanför Stockholmsområdet kan förekomma.  

Viktigt att du själv kan ordna med bostad i Stockholm under hela praktikperioden

Vad innebär praktiken?

Vi har mångårig erfarenhet av att handleda praktikanter. Som praktikant på Kompis Sverige får du en handledare som löpande kommer stötta dig i ditt arbete och i din utveckling. Alla våra praktikanter får genomgå samma typ av onboarding som våra nyanställda. Vi erbjuder en meningsfull praktikplats med kunniga kollegor som stöd. För oss är det viktigt att din praktiktid hos oss blir givande. Du kommer få möjlighet att arbeta med en av vår tids viktigaste frågor. Under praktikperioden kommer du att få en mycket god insyn i integrationsarbete på gräsrotsnivå och en större inblick i verksamhetsutveckling och integrationsfrågor. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning.     

Ansökan

Skicka CV och personligt brev till  johan.brodin@kompissverige.se senast 15 april.  Ange ”Praktikant hösten 2024” i ämnesraden och på ansökan.  

Ansökningar behandlas löpande. Vi ser fram emot din ansökan!   

Vid frågor kontakta:  
johan.brodin@kompissverige.se  
079-341 71 63  

Redo att bli kompis?

Anmäl dig här