Praktikant hösten 2023

Kompis Sverige är  Sveriges ledande aktör inom integration. Vi är en ideell organisation som jobbar för att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar. Detta gör vi genom kompismatchningar, sociala aktiviteter och workshops. Sedan starten 2013 har över 25 000 människor fått nya vänner genom vårt arbete. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till ett samhälle där alla deltar på samma villkor och känner tillit till varandra.  

Profilen vi söker

Du ska ha ett stort intresse för samhällsutveckling i allmänhet och integrationsfrågor i synnerhet. Du älskar att jobba med människor, har god social kompetens, tycker om att prata inför människor, är självständig och initiativrik. Du är en person som uppskattar att ha varierande arbetsuppgifter och jobba nära ett team.   

Vi tycker det är värdefullt om du har goda kunskaper i ett till språk än svenska.  

Krav:

  • Inskriven på universitet 
  • Att du får någon form av ersättning t.ex. CSN 

Dina arbetsuppgifter

En stor del av ditt arbete kommer vara att möta deltagare. I detta ingår koordinering och deltagande på sociala aktiviteter, rekrytera och intervjua deltagare samt representera Kompis Sverige i olika forum. Dessutom kommer du få kombinera detta med administrativa uppgifter till exempel hjälpa till med utvärderingar, registrering av deltagare och uppföljning.    

När, var och hur länge?

Heltid fr.o.m. 28 augusti 2023 –  12 januari 2024. De exakta datumen för praktikperioden kan diskuteras, men runt 10 – 20 veckor. Praktiken är förlagd till vårt kontor på Södermalm i Stockholm men med regelbundna besök i Kompis Sveriges samarbeteskommuner i Stockholmsområdet. Även enstaka resa utanför Stockholm kan förekomma. Viktigt att du kan bo i Stockholm under praktikperioden.  

Vad innebär praktiken?

Vi har mångårig erfarenhet av att handleda praktikanter. Som praktikant på Kompis Sverige får du en handledare som löpande kommer stötta dig i ditt arbete och i din utveckling. Alla våra praktikanter får genomgå samma typ av onboarding som våra nyanställda. Vi erbjuder en meningsfull praktikplats med kunniga kollegor som stöd. För oss är det viktigt att din praktiktid hos oss blir givande. Du kommer få möjlighet att arbeta med en av vår tids viktigaste frågor. Under praktikperioden kommer du att få en mycket god insyn i integrationsarbete på gräsrotsnivå och en större inblick i verksamhetsutveckling och integrationsfrågor. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning.   

Ansökan

Skicka CV och personligt brev till johan.brodin@kompissverige.se senast 1 juni.  Ange ”Praktikant hösten 2023” i ämnesraden och på ansökan. Ansökningar behandlas löpande. Vi ser fram emot din ansökan!  

Vid frågor kontakta: 
johan.brodin@kompissverige.se 
079-341 71 63 

Redo att bli kompis?

Anmäl dig här