VI SÖKER EN NATIONELL VOLONTÄRSAMORDNARE

Vill du jobba med samhällsförändring och integrationsfrågor i praktiken? Vill du hjälpa oss att ta nästa steg i vårt arbete för ett mer inkluderande Sverige? Har du förmågan att leda och engagera andra? Då har vi ett spännande och utmanande uppdrag för dig!

 

Kompis Sverige är en ideell organisation som skapar möten mellan nya och etablerade svenskar för att främja integration. Detta gör vi genom kompismatchningar, sociala aktiviteter och workshops. Organisationen startade 2013 och har idag sex heltidsanställda i Stockholm. Vi tar nu ett stort och viktigt steg i vårt arbete för ett mer inkluderande Sverige genom att etablera verksamhet på flera nya orter genom lokala volontärnätverk. Vi söker därför en nationell volontärsamordnare för att bygga upp dessa lokala nätverk och utveckla vårt arbete med volontärer som bas.

Vi söker dig som brinner för samhällsförändring i allmänhet och integrationsfrågor i synnerhet, har tidigare erfarenhet som volontär och allra helst av att leda volontärer. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att bygga upp volontärverksamhet eller på annat sätt arbetat med uppskalning av verksamheter.

Som person är du strukturerad, lösningsorienterad samt bra på att kommunicera och leda andra, även på distans. Du har en positiv inställning, är pedagogisk och har förmågan att skapa såväl engagemang som trygghet hos andra människor. Du har även en hög social kompetens och är van vid att hantera olika typer av människor.

Ditt huvudsakliga uppdrag innefattar:

  • Etablera Kompis Sveriges verksamhet för kompismatchningar och sociala aktiviteter på nya orter genom att bygga upp lokala volontärnätverk genom rekrytering av lokala teamledare och volontärer
  • Utbilda volontärer i Kompis Sveriges metodik, arbetssätt och värdegrund
  • Stötta volontärerna i deras arbete och planera insatser tillsammans med lokal teamledare
  • Tillsammans med övriga teamet på kansliet matcha deltagare, ha löpande kontakt med deltagare samt genomföra utvärdering/resultatmätning
  • Etablera och bygga relationer med strategiska samarbetspartners inom offentlig sektor, näringsliv och civilsamhället

Tjänsten är en projektanställning i två år med möjlighet till förlängning med tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad i Stockholm på vårt kontor på Södermalm, men innebär en del resor (ca 2-3 gånger i månaden) till de orter där vi etablerar ny verksamhet.

Skicka ansökan bestående av personligt brev och CV till johan.backstrom@kompissverige.se. Sista dag för ansökan är 15 augusti. Vi genomför intervjuer löpande så skicka gärna din ansökan så snart du kan.

Vid frågor, kontakta verksamhetschef Johan Bäckström, johan.backstrom@kompissverige.se eller
073-249 37 06.

Vi ser fram emot din ansökan!