Kompis Sverige söker nu en Verksamhetschef som tillsammans med organisationens två grundare vill ta nästa steg i vår expansionsresa!

Kompis Sverige är en ideell organisation som jobbar för att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar. Sedan starten 2013 har vi haft en stark tillväxt och finns idag i ca 15 kommuner, med samarbetspartners inom offentlig sektor, näringsliv och privatpersoner. Hittills har över 3000 människor fått nya vänner genom vårt arbete.

Om tjänsten
Som Verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för den dagliga driften av verksamheten. Du leder föreningens ledningsgrupp och rapporterar till föreningens styrelse. Tillsammans med ledningsgruppen sätter du föreningens strategi och verksamhetsplan och ser till att dessa verkställs. Tjänsten innebär ett resultatansvar för föreningens ekonomiska- och verksamhetsmässiga mål, inklusive budgetering, uppföljning och rapportering. I rollen ingår även personalansvar för ledningsgruppen, där de två grundarna ingår, samt för ytterligare sju anställda. Tillkommer gör ansvar för övergripande personalfrågor såsom kapacitetsplanering och rekrytering.

Under en övergångsperiod har du även det operativa ansvaret för vår verksamhet i Stockholm. Det innebär personalansvar för ett team av projektledare som du leder mot uppsatta mål, samt ansvar för en god relation med våra avtalskommuner.

Profilen vi söker
Vi söker en person som har förmåga att leda verksamheten mot dess uppsatta mål. Ledarerfarenhet är ett krav, likaså goda ekonomikunskaper. Vi tror att du har en relevant akademisk utbildning och har arbetat med strategisk utveckling och projektledning (t.ex. som managementkonsult) under 2-5 år. Som person trivs du med att arbeta i team och att uppnå resultat tillsammans. Dessutom är du driven, strategisk, strukturerad och resultatinriktad. Du har hög social kompetens och har pondus men är samtidigt prestigelös och ödmjuk.

Tidigare erfarenhet från ideell sektor eller sakfrågan är inte ett krav då organisationens övriga medarbetare har hög kompetens på detta område.

Tillträde:
Tillträde sker omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader. Tjänsten är förlagd till Stockholm.

Ansökan:
Skicka CV och personligt brev till pegah.afsharian@kompissverige.se, ange ”Verksamhetschef” i ämnesraden och på ansökan. Sök så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande.

pegah.afsharian@kompissverige.se
073-67 37 344

natassia.fry@kompissverige.se
072-208 22 88

Stöd Kompis Sverige

Skicka ditt bidrag till 123 563 64 10

Kompis Sverige är en ideell icke-vinstdrivande organisation