Praktikant som vill utveckla sina analytiska färdigheter sökes

Kompis Sverige söker en praktikant till kontoret i Stockholm med fokus på analys och resultatmätning.

Kompis Sverige är en ideell organisation som jobbar för att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar. Sedan starten 2013 har 4500 människor fått nya vänner genom vårt arbete. Verksamheten har idag ett nära samarbete med aktörer inom offentlig sektor, näringsliv och privatpersoner. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till ett samhälle där alla deltar på samma villkor och känner tillit till varandra.

Profilen vi söker
Vi söker dig som vill utveckla dina analytiska färdigheter. Du har stort intresse för samhällsutvecklingen, har god analytisk förmåga och erfarenhet av kvalitativ och kvantitativ datainsamling. Du kommer bl.a. att arbeta med: informationssökning, datainsamling, telefonintervjuer, databehandling och analys samt att ta fram skriftliga underlag i form av rapporter till våra olika verksamheter och partners. Du arbetar effektivt både självständigt och i grupp. Med nära stöd av din handledare och genom samarbete med teammedlemmar kommer du ta fram rapporter som kommer spela en viktig roll i vår interna utveckling och för vår externa redovisning.

Du studerar gärna: Statistik, ekonomi, statsvetenskap, socialt entreprenörskap, internationella relationer, utvecklingsstudier, globala studier, mänskliga rättigheter eller liknande.

Värdefulla förutsättningar som vi ser hos dig är:

När, var och hur länge?
Heltid fr.o.m. 1:a september 2018 – 30 december 2018. De exakta datumen för praktikperioden kan diskuteras. Praktiken har sitt säte i centrala Stockholm men med regelbundna besök i Kompis Sveriges samarbetskommuner.

Vad innebär praktiken?
Vi erbjuder en meningsfull praktikplats med kunniga kollegor som stöd. Du kommer få möjlighet att arbeta i Sveriges viktigaste fråga. Hos oss kommer du få fördjupad kunskap inom områden såsom migration, integration och flyktingfrågan vidrör. Praktikanten kommer att få en introduktion till verksamheten. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning. Då praktiken är oavlönad ser vi gärna att du tar CSN.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till morteza.eslahchi@kompissverige.se senast måndagen den 30:e april. Ange ”Praktikant analys hösten 2018” i ämnesraden och på ansökan. Ansökningar behandlas löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Vid frågor kontakta:
morteza.eslahchi@kompissverige.se

073 249 37 00

Stöd Kompis Sverige

Skicka ditt bidrag till 123 563 64 10

Kompis Sverige är en ideell icke-vinstdrivande organisation