Kompis Ungdom söker praktikant i Stockholm

Kompis Sverige är en ideell organisation som jobbar för att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar. Sedan starten 2013 har 4500 människor fått nya vänner genom vårt arbete. Verksamheten har idag ett nära samarbete med aktörer inom offentlig sektor, näringsliv och privatpersoner.

Kompis Ungdom startades 1 september 2016 och är i en spännande fas där du kan vara med och påverka en växande ungdomsrörelse! Vi söker nu dig som vill göra skillnad för nya och etablerade svenska ungdomar.

Profilen vi söker
Vi söker dig som brinner för integrationsfrågan i stort och särskilt för att människor ska känna sig inkluderade i det svenska samhället. Du är initiativrik och kreativ. Du är en van användare av sociala medier. Som person är du utåtriktad, självständig, initiativrik och kreativ. Du känner dig bekväm i att prata inför människor och älskar att jobba med ungdomar.

En värdefull förutsättning är om du har goda kunskaper i engelska och gärna ett tredje språk t.ex. arabiska, farsi, dari eller tigrinja.

Krav:

  • Inskriven på universitet och/eller Arbetsförmedlingen
  • Att du får någon form av ersättning t.ex. CSN eller etableringsstöd från Arbetsförmedlingen

Dina arbetsuppgifter:

  • Hålla i workshops för ungdomar
  • Ta fram kreativa sätt att kommunicera verksamheten på
  • Ansvar för Kompis Ungdoms aktivitetslista
  • Administrativt ansvar som t.ex. registrering av deltagare och matchade par
  • Rekrytera, intervjua och matcha deltagare
  • Följa upp de deltagare som deltar i verksamheten

När, var och hur länge?
Heltid fr.o.m. 1:a september 2018 – 30 december 2018. De exakta datumen för praktikperioden kan diskuteras. Praktiken har sitt säte i centrala Stockholm men med regelbundna besök i Kompis Sveriges samarbetskommuner.

Vad innebär praktiken?
Vi erbjuder en meningsfull praktikplats med kunniga kollegor som stöd. Du kommer få möjlighet att arbeta i Sveriges viktigaste fråga. Hos oss kommer du få fördjupad kunskap inom områden såsom migration, integration och flyktingfrågan vidrör. Under praktikperioden kommer du att få en mycket god insyn i integrationsarbete på gräsrotsnivå och en större inblick i verksamhetsutveckling och integrationsfrågor. Praktikanten kommer att få en introduktion till verksamheten. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning. Då praktiken är oavlönad ser vi gärna att du tar CSN.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till elsa.carlberg@kompissverige.se senast måndagen den 30:e april. Ange ”Praktikant Ungdom Hösten 2018” i ämnesraden och på ansökan. Ansökningar behandlas löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vid frågor kontakta:
elsa.carlberg@kompissverige.se

Stöd Kompis Sverige

Skicka ditt bidrag till 123 563 64 10

Kompis Sverige är en ideell icke-vinstdrivande organisation