Kompis Sverige söker praktikant i Stockholm

Kompis Sverige är en ideell organisation som jobbar för att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar. Sedan starten 2013 har 4500 människor fått nya vänner genom vårt arbete. Verksamheten har idag ett nära samarbete med aktörer inom offentlig sektor, näringsliv och privatpersoner. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till ett samhälle där alla deltar på samma villkor och känner tillit till varandra.

Profilen vi söker
Vi söker nu dig som har ett stort intresse för samhällsutveckling och älskar att jobba med människor. Du har god social kompetens, tycker om att prata inför människor, är självständig, initiativrik och van användare av sociala medier.
Du är en person som tycker om varierande arbetsuppgifter och uppskattar ett högt tempo.

En värdefull förutsättning är om du har goda kunskaper i engelska och gärna ett tredje språk t.ex. arabiska, farsi, dari eller tigrinja.

Krav:

Dina arbetsuppgifter:

När, var och hur länge?
Heltid fr.o.m. 1:a september 2018 – 30 december 2018. De exakta datumen för praktikperioden kan diskuteras. Praktiken har sitt säte i centrala Stockholm men med regelbundna besök i Kompis Sveriges samarbetskommuner.

Vad innebär praktiken?
Vi erbjuder en meningsfull praktikplats med kunniga kollegor som stöd. Du kommer få möjlighet att arbeta i Sveriges viktigaste fråga. Hos oss kommer du få fördjupad kunskap inom områden såsom migration, integration och flyktingfrågan vidrör. Under praktikperioden kommer du att få en mycket god insyn i integrationsarbete på gräsrotsnivå och en större inblick i verksamhetsutveckling och integrationsfrågor. Praktikanten kommer att få en introduktion till verksamheten. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning. Då praktiken är oavlönad ser vi gärna att du tar CSN.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till elina.blomberg@kompissverige.se senast tisdag den 31 maj. Ange ”Praktikant hösten 2018” i ämnesraden och på ansökan. Ansökningar behandlas löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Vid frågor kontakta:
elina.blomberg@kompissverige.se
0707701075

Stöd Kompis Sverige

Skicka ditt bidrag till 123 563 64 10

Kompis Sverige är en ideell icke-vinstdrivande organisation